Skype: bertokgyula

 

E-mail: info@bertokgyula.com

 

Y-tunnus: 2519798-9

A nap mindig süt, akkor is, ha felhők takarják el a szemünk elől.

Merevedési zavarok


A férfiúi büszkeség szerves része az állandóan tettre kész pénisz. Ami nem is baj, hiszen elvitathatatlanul fontos része a férfi életének (is) a szexualitás. A baj akkor van, amikor nem tettrekész: akár csak alkalmanként, akár csak részlegesen, akár rendszeresen vagy mindig cserbenhagy. Ez bizony komoly tragédiát is tud jelenteni.

Nem tudom, másutt hogy viszonyulnak az ilyen történéshez, de itt Finnországban alapvetően kezelést igénylő problémát lát benne nagyon sok ember. Nem állítom, hogy mindenki, mert az egyszerűen nem igaz. De magyarországi tapasztalataimhoz viszonyítva itt könnyebben jelentkeznek kezelésre ilyen problémával a fiatalok is, nem csak az idősebbek. Ezt én mindenképpen pozitívumnak tekintem, mert gyakorta alig egy hónap szükséges csak a probléma rendezéséhez, míg nélküle egyre komolyabb gondot okozó, krónikusan fennálló állapottá tud változni annak minden hatásával együtt.
Forduljunk először segítségért a BNO-X -hez (Betegségek Nemzetközi Osztályozása, 10. kiadás), ami így határozza meg a Férfi erekciós zavar fogalmát, amit a A nemi szervek válaszképességének csökkenése címszó alá sorol együtt a Női szexuális készenléti zavarral.
A. A megfelelő erekció létrejöttének vagy fenntartásának tartós vagy ismétlődő képtelensége a szexuális aktus alatt.
B. A zavar észrevehető szenvedést vagy interperszonális nehézségeket okoz.
C. A szexuális funkciózavar nem magyarázható jobban más zavarral (kivéve más szexuális diszfunkciót), és nem tulajdonítható kizárólag pszichoaktív szer (pl. visszaélésre alkalmas szer, gyógyszer) közvetlen élettani hatásának vagy általános egészségi állapotnak.

Ide sorolja a pszichogén impotenciát is, mint a merevedés hiányát jelentő állapotot.
 
A cikk folytatása egészében....
 
A cikk szakaszai: 
 Testi, vagy pszichés?
 Pszichés háttér valamint pornó, szexchat 
Terápia